halloumisalat

Halloumisalat med grillede grønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: ca 50 gram per porsjon
Hvorav fiber: ca 9 gram

Halloumisalat er mettende og skikkelig god på smak, og helt perfekt til middag.

Halloumi er en kypriotisk ost med fast konsistens og et høyt smeltepunkt som gjør at den egner seg ypperlig til steking og grilling, og som ingrediens i salater. Den er både proteinrik og mettende, og fungerer derfor som et godt alternativ til kjøtt.

Oppskriften inneholder brun fullkornsris, ca 0,5 dl per porsjon, som tilsvarer ca 30 g karbohydrat. Ris kan selvfølgelig droppes for et måltid med mindre karbohydrater.

Et godt serveringstips er å bruke tahini som dressing – det smaker nydelig.

PRØV OGSÅ: Nydelig quinoasalat 

Ingredienser

halloumisalat

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

2 personer

2 never blandet salat etter ønske
1 stk søtpotet
1 stk paprika
4 stk tomater
6 stk asparges
1 ss olivenolje
salt + pepper
1 dl brun ris
100 g halloumi
evt tahini til servering

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt aubergineform

Fremgangsmåte

1. Start med å dele søtpotet, paprika, tomater og asparges i biter. Ha grønnsakene på en bakeplate og ringle over olivenolje, salt og pepper. Grill i ovnen på 250 grader i ca 15-20 minutter.

2. Kok ris i dobbel mengde vann.

3. Fordel ris, salat og ovnsbakte grønnsaker i to skåler.

4. Skjær halloumi i skiver, og stek i tørr panne på høy varme, til osten får en brun og sprø skorpe.

5. Topp salaten med halloumi og server.

Del: