Fargerik tofu-bowl

Fargerik tofu-bowl

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater: 81 gram per porsjon
Hvorav 14 g fiber

Denne retten er en helt super vegetarmiddag, full av farger og bra næring. Har du ikke laget noe med tofu før, er dette et godt sted å starte!

Ingredienser

2 porsjoner

Annonse

1 stk liten søtpotet
1/2 brokkoli
1/2 rødløk
1 stor gulrot
1/2 paprika
1/2 squash
1 ss olivenolje
salt + pepper

100 g edamamebønner
100 g fullkornsris (tørr)

ca 260 g fast tofu
1 ss rapsolje
1 ss maisenna

2 ss soyasaus
2 ss riseddik
1 ss lønnesirup / brunt sukker
1 ss sriracha
1 ss sesamolje

PRØV OGSÅ: Halloumibowl med grønnsaker og fullkornsris

Annonse

Fremgangsmåte

1. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken. Tin edamamebønner.

2. Skrell søtpotet, og del alle grønnsakene i mellomstore biter. Ha grønnsakene på en bakeplate, ringle over olivenolje og krydder. Bak i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene er myke og gyllende.

3. Press litt vann ut av tofuen ved hjelp av et kjøkkenpapir. Del tofuen i små terninger på ca 1×1 cm. Ha tofuterningene i en bolle, og vend inn rapsolje og maismel. Stek tofu i varm panne til terningene har fått en hard skorpe, dette tar gjerne litt tid.

4. Vend sammen saoyasaus, risedddik, lønnesirup/brunt sukker, srisiacha og sesamolje til en marinade. Når tofuen er ferdig stekt, har du marinaden i pannen og varmer opp raskt, så all tofuen blir dekket.

5. Fordel ris, edamame, grønnsaker og tofu i to skåler og server.

PRØV OGSÅ: Tofu-gnocchi med kremet blåmuggostesaus og stekt brokkolini

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: