Hvordan håndtere diabetes på festival

Hvordan håndtere diabetes på festival

Linda Terwindt
Født i 1983 og har to barn. Linda har hatt diabetes type 1 siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Linda synes det er viktig å bidra til å spre riktig informasjon om diabetes
Publisert første gang: 29.08.24

Da jeg i sommer skulle på min første festival lurte jeg litt på hvordan best håndtere diabetes på festival. Jeg hadde ingen å spørre. Men nå har jeg gjort meg noen erfaringer som jeg gjerne vil dele med deg.

For første gang i livet fikk jeg oppleve å dra på festival. Det er faktisk noe av det morsomste jeg noen gang har vært med på. Så dette kan se ut til at blir en årlig sommertradisjon. 

Annonse

Men så var det da… 

Diabetes type 1 på festival? Hvilke forholdregler må man ta? Jeg hadde liksom ingen å spørre, så det var bare å hoppe i det med hodet først. 

Men nå kan jeg i hvert fall gi noen råd om egne erfaringer om hvordan best håndtere diabetes type 1 på festival. 

Dette tok jeg med meg

Jeg bruker insulinpumpe, men jeg hadde ikke plass og ork til å ha med meg ekstra utsyr til denne. Etter 33 år med diabetes anser jeg meg selv som ganske dreven. Skulle insulinpumpa svikte, eller infusjonsettet falle ut, kan jeg fint regne ut doser, og bruke insulinpenn med hurtigvirkende deretter. 

Jeg bruker også kontinuerlig blodsukker måler (CGM), men her også hadde jeg ikke plass eller ork til å ta med ekstra utstyr, i tilfelle feil eller at sensoren skulle falle av. Så i stedet tok jeg med meg et blodsukkerapparat. 

Annonse

I tilfelle lavt blodsukker eller føling tok jeg med meg druesukkertabletter (har en fin eske til disse), pluss Baqsimi (glucagon nesepulver).

Unntak for deg med diabetes

Ved inngang til festivalområdet er det som regel sjekk av bag/sekk for å se at du ikke har med noe som ikke er lov, derav også drikke og mat. Men har man diabetes ser de ofte igjennom fingrene på noe småmat. Der opplevde jeg at de var veldig forståelsesfulle. 

LES OGSÅ: En skremmende opplevelse

Andre smarte ting å huske på

Skal du dra sammen med noen andre så er det jo greit at de vet hvordan de eventuelt skal håndtere en alvorlig føling. Det kan derfor være lurt å snakke med følget ditt om det i forkant.

Festival innebærer (for noen) inntak av alkohol. Så rådet mitt er: Husk på å spise!

Og når det gjelder mat; De har flere ting å velge mellom, hvert fall der jeg var. Det er ikke alltid sunne alternativer å velge mellom. Men å skeie ut litt innimellom kan man jo?

Og ikke minst, kos deg og ha det gøy!

Jeg kan dessverre ikke gi noen råd når det gjelder å campe i telt på festival, da dette utgikk for min del. 

LES OGSÅ: Festing med diabetes type 1 krever planlegging

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: