Bønne-gnocchi – Superrask og næringsrik
Karbohydrater: 35 g Hvorav 19 g fiber
Denne retten består ikke av tradisjonell gnocchi, men av bønner – som er litt bedre for blodsukkeret og inneholder masse fiber og annen god næring.
Gnocchi er en deilig, italiensk rett basert på potet og mel, som for noen kanskje ikke er den snilleste med blodsukkeret. I denne retten har jeg byttet ut gnocchi med bønner, og det fungerer veldig godt. Det gir mer protein og fiber, og en rett som metter godt. Denne retten inneholder faktisk hele 19 gram fiber, hvilket bidrar til mye av dagens anbefalte inntak.
PRØV OGSÅ: Grønn nachos med bakt potet og søtpotet
Ingredienser
1 porsjon
½ squash
100 g cherrytomater
en boks avrente, hvite store bønner (230 g)
en neve fersk spinat
1 ss olivenolje
salt + pepper
1 ss créme fraiche
1 ss revet parmesan
1 ts revet sitronskall (økologisk)
Fremgangsmåte
1. Del squash i tynne skiver og stek gyllent i litt olje. Tilsett hele cherrytomater og stek videre til tomatene blitt lett brune.
2. Skyll bønnen godt, og ha dem i pannen sammen med grønnsakene. La brønnene bli lett brunet, og vend så inn spinaten til den faller sammen.
3. Rør inn chreme fraiche, og smak til med salt og pepper.
4. Topp med revet parmesan og sitron.
PRØV OGSÅ: Sprø kylling med soppsaus og søtpotetfries
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.