Grønn nachos med bakt potet & søtpotet

Grønn nachos med bakt potet & søtpotet

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 11.04.24
Karbohydrater per porsjon (uten tilbehør): 38 gram
Hvorav 9 g fiber

Grønn nachos er en variant av nachos laget med bakte skiver av potet og søtpotet i stedet for nachos-chips, hvilket gjør den til en mer næringsrik middagsrett.

Her har jeg brukt sorte bønner og mais, du kan gjerne bytte ut med andre type bønner, for eksempel kidneybønner, eller karbonadedeig, dersom du ønsker en mer klassisk variant.

Annonse

Tips: Ønsker du mer tradisjonell taco-smak på retten, kan du gjerne steke bønnene i taco-krydder eller en blanding av spisskumen, paprika og koriander før du har det over potetene.

PRØV OGSÅ: Mexikansk gryte med kylling og bønner

Ingredienser

4 porsjoner

6-8 mellomstore poteter
1 stor søtpotet
1 ss olivenolje
salt + pepper
en boks avrente sorte bønner
en liten boks mais
200 g revet ost etter ønske

Til servering (valgfritt tilbehør):
Guacamole
Tomatsalsa
Grønn salat
Mango
Rømme

Annonse

PRØV OGSÅ: Tacobowl med laks

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Del potet og søtpotet i tynne skiver, plasser på en bakeplate og ringle over olivenolje og salt og pepper. Bak i ovnen til gjennombakt, ca 15-20 minutter på 220 grader.

2. Ha bønner, mais og revet ost over potetene på bakeplaten, og gratiner i ovnen i ca 5-6 minutter til osten er smeltet.

3. Server umiddelbart med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Plantebasert tex-mex med stekte bønner og maispuré

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: