Grillspyd av svin med kremet paprika
Karbohydrater per porsjon: 6,5 gram
Fiber per porsjon: 2,5 gram
Grillspyd av svin er deilig hverdagsrett med kremet, stuet paprika og løk.
Dersom du ønsker et kraftigere måltid, kan du eksempelvis servere retten med fullkornscouscous, byggrynsris eller bulgur kokt i buljong.
PRØV OGSÅ: Fyldig vegetarlasagne med røde linser
Ingredienser
Til 3 porsjoner trenger du:
400 gram svinekjøttdeig
2 ts rød pesto
1 ss balsamicoeddik
½ ts hvitløkspulver
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss olje
2 rød spisspaprika
1 rødløk
1 boks kremost (200 gram)
½-1 ts chilipulver (smak til)
1 ts paprikapulver
½ ts salt
1 ss olje
Frisk salat
PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakt tomat
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 200 grader.
- Start med å blande sammen kjøttdeig, rød pesto, balsamicoeddik, hvitløkspulver, salt og pepper. Del farsen i seks like store deler, som du former til pølser rundt grillspyd. J
- Brun spydene i litt olje, før du legger dem i en ildfast form og stek i 12-15 min.
- Mens grillspydene steker, lager du tilbehøret.
- Kutt paprika i strimler og rødløken i tynne kløfter. Stek grønnsakene i stekepannen i litt olje til de blir myke sammen med paprika- og chilipulver. Tilsett kremost og rør til osten har smeltet, blandet seg og blitt til en kremet saus.
- Server spydene med stuet paprika og frisk salat. Håper det smaker!
PRØV OGSÅ: Cæsarsalat
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.