Fennikelsalat med appelsin

Fennikelsalat med appelsin

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.06.23
Karbohydrater per porsjon: ca 35 g

Server fennikelsalat med appelsin som en frisk lunsj, eller som smaksrikt tilbehør til middagen.

Denne fargerike salaten er full av bra greier som både metter og smaker godt. Den passer fint som en lunsj alene, eller servert som tilbehør til et større måltid. Ja, kanskje er dette en vinner til sommerens grillmat?

Annonse

PS! Oppskriften inneholder dadler, og disse kan du droppe dersom du ønsker færre karbohydrater.

PRØV OGSÅ: Asiatisk quinoasalat med erter og koriander

Ingredienser

4 porsjoner

Ca 70 g bladsalat eller ruccola
230 g grønne linser (en pakke)
200 g edamamebønner
1 fennikel
saften av ½ sitron
2 appelsiner
5 dadler
2 ss gresskarkjerner
Friske krydderurter etter ønske

PRØV OGSÅ: Sensommersalat med halloumi og asparges

Annonse

Fremgangsmåte

1. Skyll linsene godt, og vend sammen linser, bladsalat og edamamebønner på et stort fat eller salatbolle.

2. Del fennikel i tynne skiver, med en mandolin eller kniv. Ha skivene i en bolle og kna inn sitronsaft med hendene til fennikelen faller litt sammen. Vend så fennikelen inn med resten av salaten.

3. Skrell appelsin og del i tynne skiver. Ha skivene på toppen av salaten.

4. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de popper. Del dadler i små biter.

5. Topp salaten med finhakkede dadler og ristede gresskarkjerner.

PRØV OGSÅ: Grønn salat med erter og brokkoli

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: