Grønn salat med erter og brokkoli

Grønn salat med erter og brokkoli

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 28.07.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 31 gram
Fiber: 21 gram

Denne salaten er stappfull av fiber, vitaminer og mineraler, og er en perfekt lett lunsj. Du kan selvsagt tilsette annet protein enn kikerter eter ønske, for eksempel et kokt eller stekt egg, laks, kylling eller ost.

Dette trenger du:

1 porsjon

Annonse

½ stykk hjertesalat, i strimler
En god neve bladsalat (spinat / ruccola etc)
En neve bønnespirer
En skive sitron
½ pakke kikerter
80 g erter
1/3 brokkoli
8-12 stykk cherrytomater (avhengig av str)
1 ss sesamfrø
1 ss gresskarkjerner
1 ss olivenolje
Fersk basilikum (kan droppes)

PRØV OGSÅ: Proteinrundstykker med frø og yoghurt

Slik gjør du:

  1. Fordel salaten i en skål sammen med bønnespirer, og topp med kikerter og sitronsaft.
  2. Del brokkolien i små buketter, og gi dem et raskt oppkok, ca 1 minutt. Tilsett ertene så de tiner, og ha så grønnsakene over salaten.
  3. Rist frø i tørr stekepanne.
  4. Del tomat i biter, og topp salaten med tomat, rista frø, olivenolje, salt og
    pepper etter ønske og en neve fersk basilikum.

PRØV OGSÅ: Eggerøre med sopp og tomat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: