Sensommersalat med halloumi og asparges

Sensommersalat med halloumi og asparges

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 15.09.21 13:42
Karbohydrater per porsjon: 13 gram Fiber: 7 gram

Denne salaten er en lett og frisk rett som passer fint både til lunsj og middag.

Du kan gjerne bytte ut halloumi med annen ost eller proteinkilde etter ønske. For eksempel kan kokt egg eller kylling være et sunt og godt alternativ.

Registrer for nyhetsbrev

Dette trenger du:

½ hjertesalat

En god neve ruccola, eller annen bladsalat etter ønske

½ squash

150 g asparges

1 ts smør til steking

1 stk nektarin

Ca. 80 g. halloumi

1 ss gresskarkjerner

Tahini-dressing:

2 ts tahini

1 ts honning

1 ss sitronsaft

1-2 ss vann

Pepper

PRØV OGSÅ: Grønn salat med erter og brokkoli

Slik gjør du:

  1. Ha salaten i en stor skål
  2. Del squash i skiver og stek i tørr panne på høy varme, så den blir grillet og faller litt sammen. Ha skivene over salaten.
  3. Stek så asparges i smør i varm panne til de er lett grillet. Ha asparges over squashen.
  4. Rist gresskarkjerner raskt i varm panne, og stek så halloumi i biter eller skiver til den er gyllen. 
  5. Vend sammen alle ingrediensene til tahini-dressingen.
  6. Topp salat og grønnsaker med stekt ost, nektarin i skiver og ristede frø.
  7. Server med dressing. 

PRØV OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Accu-Chek Mobile
0/5 (0 Reviews)
Del: