Granola med mandelsmør og banan

Granola med mandelsmør og banan

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 19.03.23 | Sist redigert: 17.04.23
Karbohydrater per 100 g: 27 g
Hvorav fiber: 10 gram

Granola med mandelsmør og banan er perfekt over en naturell yoghurt, som en enkel frokost eller et mellommåltid. Denne er faktisk så god at den fungerer som snacks alene!

Selvfølgelig kan du kjøpe granola på butikken, men lager du den selv så smaker det enda bedre. Pluss at du får full oversikt over hva den inneholder.

Annonse

Vær obs på at selv om denne oppskriften ikke inneholder vanlig sukker, så har den to spiseskjeer honning og en halv banan som vil påvirke blodsukkeret noe.

PRØV OGSÅ: Bakt havregrøt med bringebær og mandelsmør

Ingredienser

1 brett

5 dl store havregryn
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
½ dl sesamfrø
½ dl chiafrø
2 dl valnøtter, hakket
1 ss kanel
2 ts kardemomme

1/2 godt moden banan
2 ss honning
3 ss mandelsmør

Annonse

PRØV OGSÅ: Havrescones med sesam

Granola med mandelsmør og banan
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Vend sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle.

2. Mos bananen med en gaffel og vend inn mandelsmør og honning.

3. Vend den våte bananblandingen inn i det tørre, og ha hele massen over på en bakeplate.

4. Stek i ovnen ved 180 grader (gjerne varmluft) i ca 25-35 minutter. Vend på granolaen ca hvert 7 minutt, så den ikke brenner seg. Avkjøl.

5. Oppbevar på tett glass.

PRØV OGSÅ: Slik gjør du havregrøt til et smart måltid

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: