Granola med mandelsmør og banan
Karbohydrater per 100 g: 27 g
Hvorav fiber: 10 gram
Granola med mandelsmør og banan er perfekt over en naturell yoghurt, som en enkel frokost eller et mellommåltid. Denne er faktisk så god at den fungerer som snacks alene!
Selvfølgelig kan du kjøpe granola på butikken, men lager du den selv så smaker det enda bedre. Pluss at du får full oversikt over hva den inneholder.
Vær obs på at selv om denne oppskriften ikke inneholder vanlig sukker, så har den to spiseskjeer honning og en halv banan som vil påvirke blodsukkeret noe.
PRØV OGSÅ: Bakt havregrøt med bringebær og mandelsmør
Ingredienser
1 brett
5 dl store havregryn
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
½ dl sesamfrø
½ dl chiafrø
2 dl valnøtter, hakket
1 ss kanel
2 ts kardemomme
1/2 godt moden banan
2 ss honning
3 ss mandelsmør
PRØV OGSÅ: Havrescones med sesam
Fremgangsmåte
1. Vend sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle.
2. Mos bananen med en gaffel og vend inn mandelsmør og honning.
3. Vend den våte bananblandingen inn i det tørre, og ha hele massen over på en bakeplate.
4. Stek i ovnen ved 180 grader (gjerne varmluft) i ca 25-35 minutter. Vend på granolaen ca hvert 7 minutt, så den ikke brenner seg. Avkjøl.
5. Oppbevar på tett glass.
PRØV OGSÅ: Slik gjør du havregrøt til et smart måltid
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.