Bakt havregrøt med bringebær og mandelsmør

Bakt havregrøt med bringebær og mandelsmør

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 29.01.23
Karbohydrater per porsjon (uten topping): 37 gram
Fiber per porsjon (uten topping): 10 gram

Her kommer et varmende og søtt frokost- eller lunsjalternativ for deg som er glad i havregrøt – eller for deg som bare er glad i kake.

Til én porsjon trenger du:

1 ss chiafrø
1 dl lettkokte havregryn
1 ts Sukrin+
1 dl melk
1 dl vann
1 egg

Annonse

Forslag til topping:
Bringebær
Mandelsmør
Sjokolade

Slik gjør du:

1) Bland sammen alle ingrediensene til havregrøten sammen. Pass på å få mikset egget
godt inn. La gjerne grøtblandingen stå kaldt i en halvtimes tid før du steker den, for at
chiafrøene skal få svelle litt i væsken.
2) Topp grøten med det du ønsker før steking. Frosne bær og nøttesmør smaker nydelig –
her har jeg også bittelitt mørk sjokolade på toppen.
3) Bak havregrøten på 200 grader i ca. 20 minutter (obs, pass på å bruke en ildfast
skål/form).
4) Smaker ekstra godt med litt kald melk over – nyt!

PRØV OGSÅ: Chiapudding med peanøttsmør, mango og kokos

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: