Havrescones med kesam

Havrescones med kesam

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 12.06.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per scones: 37 gram
Hvorav fiber: 8 gram

Havrescones med kesam er gode å servere til helgefrokosten eller kanskje når du får gjester på besøk.

Ikke bare er havrescones raskt å lage, de er også supre å servere både med salt og søtt pålegg, enten det er til frokost, lunsj eller kvelds.

TIPS: Tilsett gjerne revet gulrot, eller andre nøtter etter ønske. Kesam kan også byttes ut med yoghurt naturell.

Annonse

PRØV OGSÅ: Havremuffins med banan og tyttebær

Ingredienser

Oppskriften gir 12 scones

8 dl havregryn
3 dl sammalt spelt
3 dl fin spelt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 klype salt
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl valnøtter

500 g kesam
3-4 dl melk

PRØV OGSÅ: Kefir-lapper

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  2. Tilsett kesam og melk til det tørre, til du har en fuktig, men fast deig. Juster evt med mer melk eller mel, du skal kunne forme faste scones med en skje.
  3. Bruk to skjeer til å forme 12 scones av deigen. Ha på en bakeplate, og stek i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 20 minutter.

PRØV OGSÅ: Pålegg av lammebog

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: