Pålegg av lammebog

Pålegg av lammebog

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 10.12.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er veldig enkelt å lage sitt eget pålegg, for eksempel av lam. Trikset er å bruke kjøtt med mye bindevev, som bogen. Pålegg av lammebog er pålegg helt uten rare tilsetningsstoffer. Supergodt blir det også!

Karbohydrater: ca 0 g per 100

Dette trenger du:

1 lammebog

Annonse

Salt, pepper og rosmarin (ev andre krydder, om du liker det bedre)

Slik gjør du:

  1. Krydre bogen godt, for eksempel med rosmarin, salt og pepper.
  2. Legg den i en ildfast form og dekk godt med aluminiumsfolie.
  3. Sett i ovnen på 140 grader i ca 6 timer.
  4. Dekk en liten form, for eksempel en brødform, med et klede av bomull eller lin.
  5. Mens kjøttet enda er varmt (bruk gjerne hansker om du har) plukker du det fra hverandre og legger det tett sammen i formen.
Foto: Hanne Storhaug Jensen
Foto: Hanne Storhaug Jensen

Tips! Kjøttet limer bedre sammen når det er varmt, men det trenger ikke være glovarmt.

6. Pakk kledet stramt rundt kjøttet, legg noe tungt på toppen og sett i kjøleskap.

7. Dagen etter kan du skjære skiver av hjemmelaget, deilig lammepålegg.

Tips! Det meste av stekt kjøtt blir godt som pålegg, og det er en super måte å spise opp middagsrester på.

Annonse

PRØV GJERNE: Oppskrift på kokt tunge

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: