Oppskrift på kokt tunge
Karbohydrater: ca 0 g per 100
Tunge er godt pålegg, og ganske enkelt å lage selv. Og tro meg, hjemmelaget slår butikkvarianten på både innhold, smak og pris.
Ingredienser:
1 storfetunge (ku, okse eller kalv)
2 liter vann
70 g salt
1 gulrot
1 løk
2 laurbærblad
10 pepperkorn
1 kvast timian
2 ss eplecidereddik
Tips! Du kan også bruke lettsaltet tunge. Da dropper du saltet i oppskriften.
Slik gjør du:
Skyll tunga godt i rennende kaldt vann i minst ti minutter.
Ha i kjele sammen med skrelte og oppdelte grønnsaker, salt og krydder. Fyll på vann til det dekker. Kok opp og skru ned varmen til det småputrer.
La tunga trekke i ca 2 timer under lokk. Følg med at temperaturen holder seg like rundt kokepunktet, dvs. at det ikke bobler kraftig.
Tungen er ferdig når du klarer å dra av ytterste laget.
Skru av varmen, ha i eddik og lar tungen (uten skinnet) avkjøles i vannet.
Tips! Skjær opp i tynne påleggsskiver og frys ned i porsjonspakker. Når du lager pålegg selv slipper du unna en hel mengde tilsetningsstoffer som finnes i butikkvariantene.
Tips! Kjøp tunge via REKO-ringen eller hos en lokal slakter.
Til julefrokosten?
PRØV GJERNE: Cashewsmør
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.