Oppskrift på kokt tunge

Oppskrift på kokt tunge

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 21.01.21 11:26
Karbohydrater: ca 0 g per 100

Tunge er godt pålegg, og ganske enkelt å lage selv. Og tro meg, hjemmelaget slår butikkvarianten på både innhold, smak og pris.

Ingredienser:

1 storfetunge (ku, okse eller kalv)

Accu-Chek Mobile - Boots

2 liter vann

70 g salt

1 gulrot

1 løk

2 laurbærblad

Accu-Chek Mobile - Boots

10 pepperkorn

1 kvast timian

2 ss eplecidereddik

Tips! Du kan også bruke lettsaltet tunge. Da dropper du saltet i oppskriften.

Slik gjør du:

Skyll tunga godt i rennende kaldt vann i minst ti minutter.

Ha i kjele sammen med skrelte og oppdelte grønnsaker, salt og krydder. Fyll på vann til det dekker. Kok opp og skru ned varmen til det småputrer.

Oppskrift på kokt tunge

Foto: Hanne Storhaug Jensen

La tunga trekke i ca 2 timer under lokk. Følg med at temperaturen holder seg like rundt kokepunktet, dvs. at det ikke bobler kraftig.

Tungen er ferdig når du klarer å dra av ytterste laget.

Oppskrift på kokt tunge

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Skru av varmen, ha i eddik og lar tungen (uten skinnet) avkjøles i vannet.

Tips! Skjær opp i tynne påleggsskiver og frys ned i porsjonspakker. Når du lager pålegg selv slipper du unna en hel mengde tilsetningsstoffer som finnes i butikkvariantene.

Tips! Kjøp tunge via REKO-ringen eller hos en lokal slakter.

Oppskrift på kokt tunge

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Til julefrokosten?

PRØV GJERNE: Cashewsmør

0/5 (0 Reviews)
Del: