Havrescones med mandelsmør og frø
Karbohydrater (per scones): 44 gram
Fiber: 8 gram
Disse havresconesene med mandelsmør er raske å lage, og fulle av både god smak og næring.
Hvis du ønsker en glutenfri type, kan du gjerne bytte ut melet med en glutenfri variant. Bruk det du liker best av frø, nøtter og tørket frukt, her fungerer det meste.
PRØV OGSÅ: Kefir-lapper
Ingredienser
8 scones
4 dl havregryn
3 dl finmalt spelt
3 dl grovmalt spelt
½ dl linfrø
½ dl solsikkekjerner
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 klype salt
en neve rosiner
en neve tørkede tranebær
en neve valnøtter
en neve finhakkede hasselnøtter
4 dl yoghurt naturell
1-2 dl melk
2 ss mandelsmør (evt peanøttsmør eller annet nøttesmør)
1 ss honning
PRØV OGSÅ: Havremuffins med banan og tyttebær
Fremgangsmåte
Ha alle tørre ingredienser i en bakebolle.
Vend sammen yoghurt med nøttesmør og honning, og rør inn i de tørre ingrediensene sammen med melken. Juster konsistensen med mer melk eller mel etter behov. Røra skal være fuktig, men fast.
Form scones med to skjeer og plasser dem på en bakeplate.
Bak scones i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. De skal være gyllende utenpå og gjennomstekt inni.
Server med ønsket tilbehør, eller frys ned så du har perfekt frokost og lunsj tilgjengelig.
PRØV OGSÅ: Hjemmelaget granola med banan og tahini
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.