Oppskrift på grønn lakseform

Oppskrift på grønn lakseform

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.07.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 16 gram
Fiber: 8 gram

Grønn lakseform er en sunn og god middagsrett med lavt innhold av karbohydrater.

Laks i form er perfekt rask og næringsrik hverdagsmiddag. Denne formen passer supert med både pasta og ris om du ønsker noen karbohydrater til retten, men dette er selvsagt valgfritt.

Annonse

Du kan gjerne bruke andre grønne grønnsaker, her passer det for eksempel også supert med brokkoli, aspargesbønner og/eller grønn paprika.

PRØV OGSÅ: Smørtorsk og dampede grønnsaker med sitron

Ingredienser

2 porsjoner

1 squash
1 liten purreløk
150 g sopp (jeg brukte aromasopp)
2 ss olivenolje
salt + pepper
en bunt asparges
2 fedd hvitløk, finhakket
ca 150 g fersk spinat
2 laksefileter
1 boks lett matfløte
1 ss grønnsaksbuljong (i pulverform, ev ½ terning løst i litt kokende vann)
pepper

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng for hele familien

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Del purre, sopp og squash i mellomtykke skiver. Ha grønnsakene i en ildfast form, ringle over litt olje og krydder og bak i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter.
  2. Ta ut formen og tilsett asparges i biter, hvitløk, fersk spinat og laks. Hell fløte i formen, tilsett grønnsaksbuljong og krydre med pepper. Bak videre i ca 10-15 minutter, til fisken er klar.
  3. Server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Torsk i karrisaus med paprika

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: