Hjemmelaget fiskegrateng for hele familien

Hjemmelaget fiskegrateng for hele familien

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 17.04.22 | Sist redigert: 19.04.22
Karbohydrater per porsjon: 35 gram
Fiber per porsjon: 3,5 gram

Fiskegrateng må være en av de beste måtene å tilberede fisk slik at hele familien gleder seg til fiskemiddag!

Med makaroni og sprøtt lokk blir den alltid en hverdagsvinner. Du tenker kanskje at det er en lang prosess å lage fiskegrateng fra bunnen av, men den tar faktisk ikke mer enn 15 min å forberede før du lar stekeovnen gjøre resten av jobben. Prøv selv, da vel!

Annonse

Dette trenger du til fire porsjoner:

600 gram torsk eller sei, selv har jeg brukt tint sei
4 dl lettmelk
3 egg
50 gram hvetemel
1 ts salt
½ ts pepper
¼ ts muskat
¼ ts hvitløkspulver
100 gram makaroni, fullkorn
30 gram griljermel eller tilsvarende
En liten neve revet parmesan

PRØV OGSÅ: Pannestekt ørret med gratinerte squashruller

Fiskegrateng
Foto: Andrea Jensen Moth

Slik gjør du:

1) Kok opp en kjele med vann og godt med salt. Når vannet koker, ha oppi tint/fersk fisk, la fisken trekke på under middels varme til den flaker seg lett.
2) Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
3) Kok makaroni, men hell av vannet før den er gjennomkokt – makaronien blir ferdig i ovnen.
4) Kok opp tre dl av melken i en kjele med salt, pepper, revet muskat og hvitløkspulver. Visp ut hvetemelet i den resterende dl melk (jevning) og hell oppi kjelen når melk og krydder har fått et raskt oppkok. Ha på middels varme på plata og visp til fyldig saus.
5) Skru av varmen og visp inn et og et egg. Ha oppi makaronien til slutt.
6) Finn frem en ildfast form og fordel fisken (i biter) i formen. Hell over sausen med makaroni og strø griljermel og parmesan på toppen, før du setter formen i ovnen.
7) Stek gratengen i ca. 30 min midt i ovnen, og la den gjerne hvile i 10 min etter stekning, slik at den får satt seg før servering.
8) Server fiskegratengen med smørdampede grønnsaker – eller en frisk salat, dersom du foretrekker det!

PRØV OGSÅ: Torskeform med rotgrønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: