Pasta med cherrytomater og burrata

Pasta med cherrytomater og burrata

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 08.05.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 63 gram
Fiber per porsjon: 10 gram

Denne pastaretten er virkelig så frisk og smakfull! For meg er det rett og slett lite som slår mozzarellaosten burrata – og derfor får den skinne uten alt for mange distraksjoner i denne enkle, men nydelige pastasausen! Vanlig pasta er byttet ut med en fullkornsvariant for økt fiberinnhold og metthetsfølelse.  

Dette trenger du til to porsjoner:

150 gram fullkornspasta av ønsket sort
1 boks/400 gram passata (finmoste hermetiserte tomater)
250 gram cherrytomater
3 ss god olivenolje
1 liten rødløk
1fedd hvitløk
1 ts tørket basilikum
2 stk burrata-oster (ca. 125 gram per stk).
Salt og pepper
Frisk basilikum i ønsket mengde
Eventuelt litt trøffelolje som garnityr

Annonse

PRØV OGSÅ: Lasagne uten pastaplater

Slik gjør du:

  1. Kutt rødløken i tynne båter, hakk hvitløksfeddet og skjær cherrytomatene i to.
  2. Varm opp en stekepanne med olivenoljen på middels varme (dette er fordi olivenolje ikke tåler veldig høy temperatur). La løk og hvitløk surre et par minutter, før du har oppi de finmoste tomatene og tørket basilikum.
  3. Kok pasta som anvist på pakken.
  4. Når pastaen er klar heller du av vannet og har den over i sausen, sammen med de friske cherrytomatene – la de putre i to-tre minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Server pastaen med en burrata og frisk basilikum på toppen. Ringle gjerne over litt god olivenolje eller trøffelolje, samt et dryss kvernet pepper.
  7. Nyt!

PRØV OGSÅ: En hverdagsvri på spaghetti bolognese

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: