En hverdagsvri på spaghetti bolognese

En hverdagsvri på spaghetti bolognese

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 13.02.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 42 gram
Fiber per porsjon: 7 gram

Spaghetti bolognese er en trygg hverdagsfavoritt i de fleste familier. Retten blir et mye bedre alternativ for både store og små, dersom du bytter ut den vanlige pastaen mot en med fullkorn, bruker magert kjøtt, samt lurer inn litt ekstra grønnsaker – slik som jeg har gjort her. Hos meg står denne titt og ofte på menyen!

Dette trenger du:

Gir 4 porsjoner

Annonse

200 gram fullkornspasta
400 gram karbonadedeig
400 gram hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 stor gulrot, revet
150 g sjampinjong
1 rødløk
2 fedd hvitløk
Frisk timian, salt og pepper
½ dl vann
Evt. 1 liten ts flytende oksefond
Revet parmesan til servering

LES OGSÅ: Lasagne uten pastaplater

Foto: Andrea jensen Moth

Slik gjør du:

1) Stek soppen først, slik at vannet stekes bort og de skrumper inn. Ha resten av grønnsakene pluss timian i pannen, stek til alt er blitt mykt. Legg til side.
2) Stek karbonadedeigen med salt og pepper. Har grønnsakene tilbake i pannen og tilsett hakkede tomater, tomatpuré, vann og evt. fond.
3) Mens sausen får stå og putre koker du spaghetti som anvist.
4) Server spaghetti bolognese med revet parmesan – og gjerne litt frisk basilikum eller oregano!

LES OGSÅ: Pasta med tomat, fetaost og kylling

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: