Sukkerfri syltet rødløk
Syltet rødløk har denne vinteren blitt mitt ultimate tilbehør til mange lunsjer og middager. Så godt og enkelt å lage selv.
23 kcal per 100 gram
Jeg er glad i god og sunn mat, men også glad i at det skal gå kjapt å tilberede. Og slik er det med denne syltede rødløken som er sukkerfri. Ingen fancy ingredienser og den lager seg selv.
Du trenger:
1 dl eddik
3 dl vann
15 suketter
3 rødløk
Litt salt
Slik gjør du:
Start med å lage laken. Kok opp vann, eddik, suketter og salt. La det få et raskt oppkok. Samtidig skjærer du rødløk i tynne skiver. Jeg bruker mandolin, men en skarp kniv kan også brukes. Putt rødløken på et stort eller to mindre glass. Hell over laken og sett kaldt. Kan nytes etter noen timer og holder seg fint tre uker i kjøleskapet.
Jeg synes syltet rødløk passer til det meste, både kjøtt fisk og på brød. Prøv den til omelett eller på toppen av kokt egg. Supergodt!
Håper du liker den ?
PRØV GJERNE: Rødbetehummus med hvite bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.