Peanut butter cups
Karbohydrater per cup: 9,5 gram
Fiber per cup: 5,5 gram
Peanøtt og sjokolade – en uslåelig kombinasjon og amerikansk favoritt! Denne er dessuten sukkerfri.
Dette trenger du:
150 gram sukkerfri sjokolade (kjøp i velassorterte matbutikker eller på helsekostbutikk, velg gjerne en type søtet med erythritol (sukrin) eller stevia)
80 gram peanøttsmør (helst et uten tilsatt sukker eller olje)
20 gram sukkerfri sirup (fibersirup, sukrinsirup eller tilsvarende)
1 liten klype flaksalt
6 muffinsformer i silikon
PRØV OGSÅ: Verdens enkleste sjokoladekake
Slik gjør du:
1) Smelt halvparten av sjokoladen over vannbad.
2) Bland peanøttsmør med salt og sukkerfri sirup i en skål
3) Sett seks silikonformer på et brett og fordel sjokoladen i formene. Vend på dem slik at sjokoladen dekker ca. halvveis oppover sidene i formen. Sett i kjøleskap i 5-10 min, slik at sjokoladen stivner.
4) I mellomtiden smelter du resten av sjokoladen
5) Når sjokoladen i formene har stivnet, fordel peanøttsmør-blandingen i
sjokoladeskallene og deretter resten av sjokoladen over peanøttsmøret. Skubb litt på formene slik at sjokoladen fordeler seg som et jevn lokk.
6) Dersom du ønsker, kan du nå strø pynt på toppen av cup’ene før du setter dem tilbake i kjøleskapet for å stivne. Forslag: frysetørkede bringebær, spiselig glitter, hakkede nøtter eller et par flak maldonsalt.
PRØV OGSÅ: Saftige og sunne gulrotmuffins
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.