Saftige og sunne gulrotmuffins

Saftige og sunne gulrotmuffins

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 27 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 17.12.21
Karbohydrater per muffins: 11,5 gram 
Fiber per muffins: 2 gram 

Denne oppskriften må deles, for dette ble saftige og smakfulle muffins! Oppskriften tar utgangspunkt i min families oppskrift på gulrotkake, og så har jeg gjort noen bytter for å gjøre den mer fiberrik og mindre belastende på blodsukkeret. Likevel vil jeg påstå at de smaker veldig likt originalen. Bare prøv selv.

PS: her ville jeg med fordel doblet oppskriften, da blir det også nok røre til å fylle en liten kakeform.

Annonse

Dette trenger du:

Røren gir cirka 5 porsjoner

80 gram havremel
100 gram Sukring gold
1 ss lettmargarin
1 egg
1 flat ts kanel
1 flat ts bakepulver
1 flat ts natron
2 dråper vaniljeessens

1 stor/ 2 små gulrøtter

50 gram Philadelphia
150 gram Sukrinmelis

Foto: Andrea Jensen Moth

PRØV OGSÅ: Bananbrød med eple og sesam

Annonse

Slik gjør du:

1) Sett ovnen på 180 grader, over- og undervarme.
2) Visp egg, vaniljeessens og sukrin til luftig eggedosis.
3) Tilsett alt det tørre og rør sammen til en klumpfri røre.
4) Riv gulrot (obs: bruk den fine siden av rivjernet, da er du sikker på at gulroten rekker å bli myk under stekingen) – tilsett i røren og bland godt.
5) Fordel røren i 5 muffinsformer og stek i 10-12 min.
6) Mens muffinsene avkjøles, pisk sammen kremost og sukrinmelis – dekorer først når muffinsene er avkjølt.

PRØV OGSÅ: Blåbærmuffins uten tilsatt sukker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 (0 Reviews)
Del: