Verdens enkleste sjokoladekake

Verdens enkleste sjokoladekake

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 04.08.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Enklere sjokoladekake skal du lete lenge etter! Du lager den på under to minutter og den har bare to ingredienser. Skikkelig god er den også.

Karbohydrater: ca 16 g per 100

Dette trenger du:

250 g mørk sjokolade

Annonse

3 dl kremfløte, gjerne økologisk

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokolade oppi litt kremfløte på svak varme, eller i vannbad. Sjokolade tåler ikke høy varme, så her må du passe godt på.
  2. Når sjokoladen er smeltet har du i resten av kremfløten og pisker det hele til en luftig krem i mikseren, eller for hånd om du ønsker en liten treningsøkt.
  3. Sett i kjøleskapet minst tre timer før servering.

Tips! Passer godt sammen med sesongens jordbær og litt pisket kremfløte

En nydelig avslutning på et godt måltid, eller kanskje som en rett alene?

PRØV GJERNE: Opp-ned rabarbrakake

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: