Hjemmelaget granola med banan og tahini
Karbohydrater per 100 g: 27 gram
Hvorav fiber: 10 gram
Granola er perfekt til frokost, og denne hjemmelagde varianten med tahini er ekstra crispy og digg.
Det finnes mange ulike typer granola i butikkhyllene, men visste du at du enkelt kan lage din egen hjemmelagde granola? Det gir deg tross alt full oversikt og kontroll over innholdet. Her er min oppskrift – prøv den slik den er, eller bruk den som utgangspunkt til å lage din egen variant.
Server med den yoghurten du liker best, gjerne toppet med frukt og bær.
PRØV OGSÅ: Slik gjør du havregrøt til et smart måltid
Ingredienser
Oppskrift til 1 brett
5 dl store havregryn
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkefrø
1 dl mandler, hakket
1 dl valnøtter, hakket
1 ts kanel
1 ts kardemomme
¼ ts vanilje
1 godt moden banan
2 ss honning
1 ss tahini
1 ss rapsolje
PRØV OGSÅ: Omelett med spinat og chèvre
Fremgangsmåte
1. Vend sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle.
2. Mos bananen med en gaffel og vend inn tahini, honning og olje.
3. Vend den våte bananblandingen inn i det tørre, og ha hele massen over på en bakeplate.
4. Stek i ovnen ved 160 grader (gjerne varmluft) i ca 50 minutter. Vend på granolaen ca hvert 15 minutt, så den ikke brenner seg. Avkjøl.
5. Oppbevar på tett glass.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.