Sellerirotsuppe med rista kikerter og grønnkålchips
Publisert første gang: 28.04.21
| Sist redigert: 29.04.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Suppe med den rette toppingen er nydelig middag. Denne suppen er rustikk og skikkelig tilfredsstillende på smak, laget på potet og sellerirot som er ovnsbakt først. Kikerter som topping bidrar med både protein og fiber, og sammen med grønnkålen er dette en skål full av bra næring.
Karbohydrater per porsjon: 60 gram Fiber: 20 gram
Følger du oppskriften slik det står her, er den helt plantebasert. Det smaker
godt med litt revet parmesan eller litt créme fraiche på toppen, dersom du har lyst på det.
Dette trenger du:
2 porsjoner:
4 mellomstore poteter
Ca 300 g sellerirot
2 fedd hvitløk
1 boks kikerter
1 ts paprikakrydder
To god never grønnkål
1 ss olivenolje
Salt + pepper
1 gul løk
2 stilker stangselleri
6-8 dl grønnsaksbuljong
PRØV OGSÅ: Wrap med fiskekake og syltet rødløk
Slik gjør du:
- Vask poteten, og behold skallet på. Del potet og sellerirot (uten skall) i
terninger på ca 1×1 cm. Ha grønnsakene på en bakeplate, og fordel kikerter med paprikakrydder over ved siden av, og grønnkål for seg. Ha to fedd hvitløk (i skall) på bakeplaten med grønnsakene før de går i ovnen. Ringle over olje, salt og pepper og bak i ovnen på 220 grader. - Pass på grønnkålchipsen, da den behøver kortere tid enn resten. Litt avhengig av ovnen, er den ferdig og sprø etter 5-7 minutter. Ta ut denne, og la resten stå til potet og sellerirot er myke, ca. 10 minutter til.
- Del løk og selleri i små biter, og kok opp i en gryte med grønnsakskraft.
- Ha ovnsbakt potet, selleri og hvitløk (ta av skallet) i gryta, og gi et raskt
oppkok. - Kjør suppen med stavmikser, og juster med mer vann etter ønsket konsistens (jeg liker den tykk).
- Topp suppen med rista kikerter og grønnkålchips.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.