Wrap med fiskekake og syltet rødløk

Wrap med fiskekake og syltet rødløk

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 14.01.21 12:42
Karbohydrater per porsjon: 35 gram (avhengig av type lefse)
Fiber: 5 gram

Fiskekake er en norsk klassiker, men det betyr ikke at det må være kjedelig. Wrap med fiskekake er en spennende variant som vil slå an hos både store og små.

Denne retten er topp både som lunsj og middag, og kan fint varieres med ulike grønnsaker. Ønsker du er smart, enkel og næringsrik utgave av taco-wrap-en, er denne et godt alternativ. Topp hverdagsmat!

Accu-Fine vitusapotek

TIPS: Ønsker du mer innhold i fiskekakewrap-en, passer det selvfølgelig fint med både guacamole, rømme, eller også litt grov sennep for en helt annen smak.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker

Ingredienser

1 porsjon

1 stor lompe eller tacolefse (gjerne fullkorn)
2 blader hjertesalat
¼ squash
5 cherrytomater
1 stk grov fiskekake

Syltet rødløk (et medium glass):
3 rødløk
1 dl eddik (hvit eller eplesidereddik)
1 dl vann
2 ss sukker
1 ts salt

Accu-Fine vitusapotek

PRØV OGSÅ: Lunstips: Smart, rask og næringsrik fiskeburger 

Wrap med fiskekake og syltet rødløk

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

 

Fremgangsmåte

1. Begynn med å sylte rødløk: Kok opp eddik og vann, og rør til sukker og salt har løst seg opp. Del løk i tynne strimler og ha over i et tomt glass med lokk. Hell syltelaken opp i glasset, til løken er helt dekket. La stå med åpent lokk til avkjølt, og oppbevar så på tett glass.

2. Del squash i skiver, og stek gyllent i en stekepanne.

3. Varm lefse og fiskekake i ovn eller panne.

4. Topp lefsen med salat, fiskekake i skiver, squash, cherrytomat og sylta rødløk.

PRØV OGSÅ: Tacosalat med gratinerte bønner

0/5 (0 Reviews)
Del: