Sjokoladekuler med sesam
Karbohydrater per kule: 9 gram
Hvorav fiber: 2 gram
Server hjemmelagde sjokoladekuler til jul!
Disse små søtsakene er stappfulle av bra næring. De er kun søtet med dadler, og er derfor et smartere valg enn vanlig julegodis, selv om de inneholder litt karbohydrater. De er nemlig rike på fiber fra havre og sunt fett fra sesam, og derfor et bedre alternativ enn vanlig godteri.
Disse er perfekt å servere til gjester i jula, eller når du blir sugen på noe søtt til kaffen. Men de er like nydelige hele året, og kan også brukes som energi før trening eller når du trenger å få opp blodsukkeret.
TIPS: Du kan gjerne bytte ut ½ dl havregryn med mandler eller valnøtter som du maler til mel, det gir en veldig god smak.
PRØV OGSÅ: Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker
Ingredienser
Oppskrift til 16 sjokoladekuler
1,5 dl havregryn
3 ss kakaopulver
1 klype havsalt
3 ss tahini
8 stk medjol-dadler
2-3 ss vann
3 ss sesamfrø
PRØV OGSÅ: Saftig julekake
Fremgangsmåte
1. Ha havregryn, kakao og salt i en food-prosessor. Kjør til mel.
2. Ta ut stenen av dadlene og del i litt mindre biter.
3. Ha dadler og tahini i mikseren, og kjør alt til en jevn masse.
4. Tilsett vann underveis, til du har en fast men myk deg som kan formes. Havremelet vil absorbere litt væske underveis, så deigen vil tykne når den står et par minutter.
5. Rist sesamfrø i tørr stekepanne. Rull ca 16 stk kuler av deigen, og dypp hver kule i sesamfrø.
6. Oppbevar på en tett boks i kjøleskapet i opptil en uke.
PRØV OGSÅ: Bak deilige havrekjeks til jul
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.