Sukkerfrie valentines-cupcakes

Sukkerfrie valentines-cupcakes

Avatar
blogger om friluftsliv, kosthold og trening på ingridsblogg.no. Hun har mange oppskrifter uten sukker og hvetemel, og er opptatt at en sunt og næringsrikt kosthold. Hun jobber også som guide i DNT og har lang erfaring i fjellet.
Publisert første gang: 14.02.14 | Sist redigert: 22.01.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 5 gram per 100 gram

Vil du lage noe søtt til valentines day, uten å få i deg for mye sukker? Disse sjoko-cupcaksene er både sukker- og glutenfrie!

Annonse

Valentines er den dagen i året som er viet til kjærligheten, og det kan jo også være vår kjærlighet til sjokolade. Her er noen søte små valentines-cupcakes som er perfekt å servere til din elskede, til en god venn, eller til å bare kose seg med helt alene.

LES OGSÅ: Deilig sjokoladechiapudding

Ingredienser:

Bunn:
100 gr smør
100 gr sukkerfri mørk sjokolade
2 egg
1 ss kakao
1/2 ts vaniljepulver
1 ss sukrinmelis

Sløyf kakaoen om du vil ha en litt mildere smak.

Topping:
300 g naturell kremost eller philadelphia
100 g smør
0,5 dl sukrin
noen dråper rød konditorfarge

Annonse

LES OGSÅ: Grov gulrotkake med bær og krem

glasur til cupcakes

Foto: Ingrid Lund Thjømøe.

Fremgangsmåte:

Bunn:

1. Sett ovnen på 200 grader
2. Smelt smør og sjokolade i en liten bolle
3. Pisk eggene i en egen bolle
4. Bland alle ingrediensene og hell røra i muffinsformer
5. Stek i ca 6 minutter

LES OGSÅ: Oppskrift på Bounty-sjokolade søtet med dadler

Topping

Cupcakesene kan nytes varme direkte fra ovnen, eller serveres med følgende topping:

1. Smelt smør og miks det med kremost og sukrin
2. Ha i konditorfarge mens du rører frem til ønsket fargeresultat
3. Er toppingen veldig flytende så vent litt før du sprøyter den på cupcaksene med kremsprøyte (du kan ha den i kjøleskap for at den skal stivne raskere), den skal være ganske fast, og ikke være rennende
4. Pass på at muffinsene er avkjølt før du tar på toppingen, og dekorer cupcakesene som ønsket
5. Sett de ferdige muffinsene i kjøleskap om de ikke skal serveres med en gang

Denne oppskriften er levert fra ingridsblogg.no 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1.5/5 2 tilbakemeldinger
Del: