Sukkerfrie valentines-cupcakes
Karbohydrater: 5 gram per 100 gram
Vil du lage noe søtt til valentines day, uten å få i deg for mye sukker? Disse sjoko-cupcaksene er både sukker- og glutenfrie!
Valentines er den dagen i året som er viet til kjærligheten, og det kan jo også være vår kjærlighet til sjokolade. Her er noen søte små valentines-cupcakes som er perfekt å servere til din elskede, til en god venn, eller til å bare kose seg med helt alene.
LES OGSÅ: Deilig sjokoladechiapudding
Ingredienser:
Bunn:
100 gr smør
100 gr sukkerfri mørk sjokolade
2 egg
1 ss kakao
1/2 ts vaniljepulver
1 ss sukrinmelis
Sløyf kakaoen om du vil ha en litt mildere smak.
Topping:
300 g naturell kremost eller philadelphia
100 g smør
0,5 dl sukrin
noen dråper rød konditorfarge
LES OGSÅ: Grov gulrotkake med bær og krem
Fremgangsmåte:
Bunn:
1. Sett ovnen på 200 grader
2. Smelt smør og sjokolade i en liten bolle
3. Pisk eggene i en egen bolle
4. Bland alle ingrediensene og hell røra i muffinsformer
5. Stek i ca 6 minutter
LES OGSÅ: Oppskrift på Bounty-sjokolade søtet med dadler
Topping
Cupcakesene kan nytes varme direkte fra ovnen, eller serveres med følgende topping:
1. Smelt smør og miks det med kremost og sukrin
2. Ha i konditorfarge mens du rører frem til ønsket fargeresultat
3. Er toppingen veldig flytende så vent litt før du sprøyter den på cupcaksene med kremsprøyte (du kan ha den i kjøleskap for at den skal stivne raskere), den skal være ganske fast, og ikke være rennende
4. Pass på at muffinsene er avkjølt før du tar på toppingen, og dekorer cupcakesene som ønsket
5. Sett de ferdige muffinsene i kjøleskap om de ikke skal serveres med en gang
Denne oppskriften er levert fra ingridsblogg.no
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.