Bounty-sjokolade søtet med dadler

Bounty-sjokolade søtet med dadler

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 14.12.16 | Sist redigert: 19.04.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 20 gram per 100 gram

Godtesulten? Denne Bounty-sjokoladen søtet med dadler er så god at du kommer til å lage den igjen og igjen! Og her kommer enda en bonus: Dadler er og en god kilde til mineralene magnesium og kalium. Med andre ord: Spis til forlystelse og med god samvittighet!

Annonse

Ingredienser:

  • 120 g dadler
  • 200 g kokosmasse
  • ½ ts vaniljepulver
  • 1 dl kokoskrem (det som finnes på toppen av kokosmelken)
  • 1 ss kokosolje, smeltet på svak varme
  • 100 g mørk sjokolade, minst 70% kakao

PRØV GJERNE: Sjokoladefondant på minutter

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene (unntatt sjokoladen) i blenderen og kjør til en fin masse. Dersom dadlene er veldig harde så kan de bløtlegges noen timer i forveien.

Klem massen flat mellom bakepapir og sett kjølig. La stå i kjøleskapet i rundt to timer før du skjærer i passe store biter.

Nå skal du smelte sjokoladen over vannbad. Vannbad er nokså enkelt. Kok opp vann i en mellomstor kjele og skru ned varmen. Del opp sjokoladen i små biter og ha i en stål- eller glassbolle som du setter over kjelen. Rør forsiktig til sjokoladen har smeltet. Sjokoladen tåler hverken høy varme eller vann, så vær forsiktig når du gjør dette.

Dypp de bitene i smeltet sjokolade og avkjøl på rist eller bakepapir.

Annonse

Og da gjenstår det bare å si: Kos deg maks med denne himmelsk gode sjokoladen:o)

PRØV OGSÅ: Sjokoladekake uten mel

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: