
Ovnsbakt kikertform med squash
Karbohydrat: 28 gram per porsjon
Hvorav fiber: 13 gram
Denne ovnsbakte kikertformen er rik på fiber og er stappfull av bra næring.
Denne raske middagen er fin som en enkel vegetarrett alene, eller servert sammen med fetaost. Du kan selvsagt også servere den som en del av et større måltid. Da passer kikertformen fint å servere med fetaost, hummus og en frisk, grønn salat.
Tilsett gjerne andre grønnsaker etter ønske, for eksempel tynne skiver av gulrot, løk eller aubergine.
PRØV OGSÅ: Moussaka med linser
Ingredienser

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.
2 porsjoner
1 boks kikerter (ca 200 gram)
1 stk purre
1 stk rød paprika
1 stk squash
2 ss olivenolje
1 ts provencekrydder
1 krm pepper
1 krm salt
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelettform med grønnsaker
Fremgangsmåte
1. Del alle grønnsakene i mellomstore biter
2. Skyll kikertene godt og bland grønnsaker, kikerter, olje og krydder godt i en ildfast form
3. Bak formen i ovnen (gjerne med grillelement) på 230 grader i ca 20-25 minutter
PRØV OGSÅ: Grønnkålsalat med ovnsbakt sesamlaks
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.