Tabbouleh med blomkål-couscous
Karbohydrater: ca 18 gram per porsjon Hvorav fiber: 9 gram
Nei, det er ikke ris, og det er heller ikke egentlig couscous. Det er blomkål!
Tabbouleh er en tradisjonell vegetarisk salat fra Midtøsten som også har inntatt det vestlige kjøkken. Og det er kanskje ikke så rart, tabbouleh er nemlig svært smakfullt.
Denne varianten har en liten vri; i stedet for å bruke vanlig couscous har jeg laget blomkål-couscous. Dette er derfor et godt alternativ hvis du ønsker en tabbouleh med mindre karbohydrater enn den klassiske varianten. I tillegg er dette en smart måte å lure mer grønnsaker inn i kostholdet på.
Smakfull, fargerik og full av ting som er bra for deg! Salaten passer supert til falaffel og hummus, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
PRØV OGSÅ: Halloumisalat med grillede grønnsaker
Ingredienser
4 porsjoner
1 blomkål
1 granateple
8 stilker bladpersille
en god neve mandler
revet sitronskall fra ½ sitron
200 g erter
10 stk aprikoser
2 ss rosiner
olivenolje
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Grønn hummussalat med ovnsbakte grønnsaker & nøtter
Fremgangsmåte
1. Kjør blomkålen i en food-prosessor til du har en fin couscous-konsistens. Ikke kjør for lenge, da blir det for grøtete
2. Bløtlegg aprikoser og rosiner i kokende vann i ca 2 minutter. Hell av vannet og finhakk aprikoser og rosiner
3. Finhakk persille og mandler. Tin ertene. Rens granateple.
4. Vend sammen alle ingrediensene i en bolle. Smak til med litt olivenolje, salt og pepper
Kilde: Wikipedia, Tabbouleh.
PRØV OGSÅ: En klassisk Pad Thai er perfekt hverdagsmat
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.