Oppskrift på rundstykker med supergrønnsak
Karbohydrater: 1,8 pr rundstykke (ved 9 stk.)
Jeg er alltid ute etter en eller annen form for brøderstatning i mitt lavkarbo-kosthold. Denne gangen blandet jeg inn raspet rødbete i min oppskrift på rundstykker. De ble skikkelig digg.
Den kraftige rødfargen (Betacyaniner) er en indikasjon på at rødbete er proppfull av antioksidanter og dermed beskyttende mot frie radikaler. Den er rik på kalsium, kalium, magnesium, jern, folsyre og fiber.
PRØV GJERNE: Rødbetsalat med chevre og granateple
Utvalgte butikker selger også rødbetsaft. Det er glimrende for å holde jern-nivået i kroppen normalt, for de som måtte trenge det (husk å gjerne snakke med lege først).
Rundstykkene ble gode og saftige, uten å være «våte». Det er avgjørende for at jeg spiser det. Er ikke kresen på mat, men brød og lavkarbo-rundstykker har en tendens til å bare smake egg, og i tillegg være bløtt. Det ble ikke disse.
Dette trenger du:
- 5 egg
- 1 1/2 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 20 gr Fibrex
- 30 gr mandelmel
- 1 ts Xantan gum
- 10 gr chiafrø
- 100 gr rødbete
- Sesamfrø
Slik gjør du:
- Bland salt, bakepulver, fibrex, mandelmel, Xanhan gum og chiafrø sammen i en bolle. Skrell rødbeten og finrasp den på et rivjern. Bland eggene godt med rødbeten. Tilsett det tørre i bollen med eggene og rødbeten og bland godt. La deigen svelle i 25-30 minutter.
- Fordel så 1 ss av deigen per rundstykke på et bakepapirkledd stekebrett. Som du ser er deigen ganske rød 🙂 Jeg fikk 9 stykker. Pynt gjerne med litt sesamfrø.
Stek på 170 grader i ca 30 minutter, med varmluft midt i ovnen.
Voila, ferdigstekt og rødfargen er borte! Jeg åpnet ovnen litt for tidlig i stekingen, så normalt hever de litt til.
God fornøyelse 🙂
PRØV GJERNE: Supergode rødbetburgere
Kilde: Matvaretabellen
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.