Oppskrift på rundstykker med supergrønnsak

Oppskrift på rundstykker med supergrønnsak

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 22.11.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Karbohydrater: 1,8 pr rundstykke  (ved 9 stk.)

Annonse

Jeg er alltid ute etter en eller annen form for brøderstatning i mitt lavkarbo-kosthold. Denne gangen blandet jeg inn raspet rødbete i min oppskrift på rundstykker. De ble skikkelig digg.

Den kraftige rødfargen (Betacyaniner) er en indikasjon på at rødbete er proppfull av antioksidanter og dermed beskyttende mot frie radikaler. Den er rik på kalsium, kalium, magnesium, jern, folsyre og fiber.

PRØV GJERNE: Rødbetsalat med chevre og granateple

Utvalgte butikker selger også rødbetsaft. Det er glimrende for å holde jern-nivået i kroppen normalt, for de som måtte trenge det (husk å gjerne snakke med lege først).

Rundstykkene ble gode og saftige, uten å være «våte». Det er avgjørende for at jeg spiser det. Er ikke kresen på mat, men brød og lavkarbo-rundstykker har en tendens til å bare smake egg, og i tillegg være bløtt. Det ble ikke disse.

Annonse

Dette trenger du:

  • 5 egg
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 20 gr Fibrex
  • 30 gr mandelmel
  • 1 ts Xantan gum
  • 10 gr chiafrø
  • 100 gr rødbete
  • Sesamfrø

Slik gjør du:

  • Bland salt, bakepulver, fibrex, mandelmel, Xanhan gum og chiafrø sammen i en bolle. Skrell rødbeten og finrasp den på et rivjern. Bland eggene godt med rødbeten. Tilsett det tørre i bollen med eggene og rødbeten og bland godt. La deigen svelle i 25-30 minutter.
  • Fordel så 1 ss av deigen per rundstykke på et bakepapirkledd stekebrett. Som du ser er deigen ganske rød 🙂 Jeg fikk 9 stykker. Pynt gjerne med litt sesamfrø.
rundstykker

Foto: Benedikte Knudsen

Stek på 170 grader i ca 30 minutter, med varmluft midt i ovnen.

Voila, ferdigstekt og rødfargen er borte! Jeg åpnet ovnen litt for tidlig i stekingen, så normalt hever de litt til.

God fornøyelse 🙂

PRØV GJERNE: Supergode rødbetburgere

Kilde: Matvaretabellen

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
1/5 1 tilbakemelding
Del: