Tomatsuppe med ristede kikerter

Tomatsuppe med ristede kikerter

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 15.11.18 | Sist redigert: 22.11.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 47 gram
Hvorav fiber: 18 gram

Oppskrift på en deilig og mettende tomatsuppe med masse god topping.

Annonse

Er du en av dem som synes suppe er kjedelig og lite mettende middag? Husk at hva du topper suppen med, har alt å si.

Tomatsuppe er en klassiker, og denne supre hverdagsmiddagen er både rask å lage, næringsrik og toppet med alt som er godt! Det gjør suppen både mer proteinrik og mer mettende.

PRØV OGSÅ: Erte- og spinatsuppe med mozzarella

 

Ingredienser

Oppskrift til 2 porsjoner  

tomatsuppe med deilig topping

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 stk gul løk
1 cm fersk ingefær
1 ss olje til steking
1 ss eplesidereddik
½ ts sukker eller honning
2 ts provencekrydder
2 stk gulrøtter
1 stk persillerot
2 bokser hakket tomat (ca 600 ml)
4 dl grønnsakskraft (vann med buljong)

Annonse

Ristede kikerter:
1 boks kikerter (ca 230 gram)
1 ts paprikakrydder
1 ss olivenolje
salt + pepper

Topping:
2 stk kokte egg
2 ss cottage cheese
2 ss revet parmesan
2 ss ristede gresskarfrø og solsikkekjerner
Olivenolje
salt + pepper
krydderurter etter ønske

PRØV OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe

Fremgangsmåte

1. Start med å finhakke løk, ingefær, gulrot og persillerot. Rotgrønnsakene kan fint beholde skallet på.

2. Stek så grønnsaker i bunnen av en gryte i olje, eddik, søtning og krydder.

3. Tilsett hakkede tomater og grønnsakkraft og kok opp.

4. Ha kikerter med olje og krydder i en ildfast form, og rist under grillelement i ovnen på 230 grader i cirka 10 minutter.

5. Når suppen har kokt i ca 10 minutter og grønnsakene er myke, kan du kjøre suppen glatt med en stavmikser.

6. Server suppen i skåler. Topp med ristede frø og kikerter, rever parmesan, cottage cheese, egg og en klunk olivenolje. Smak til med salt og pepper, og gjerne et dryss ferske krydderurter, som for eksempel timian eller basilikum.

PRØV OGSÅ: Oransje kokossuppe

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: