Tomatsuppe med ristede kikerter
Karbohydrater per porsjon: 47 gram
Hvorav fiber: 18 gram
Oppskrift på en deilig og mettende tomatsuppe med masse god topping.
Er du en av dem som synes suppe er kjedelig og lite mettende middag? Husk at hva du topper suppen med, har alt å si.
Tomatsuppe er en klassiker, og denne supre hverdagsmiddagen er både rask å lage, næringsrik og toppet med alt som er godt! Det gjør suppen både mer proteinrik og mer mettende.
PRØV OGSÅ: Erte- og spinatsuppe med mozzarella
Ingredienser
Oppskrift til 2 porsjoner
1 stk gul løk
1 cm fersk ingefær
1 ss olje til steking
1 ss eplesidereddik
½ ts sukker eller honning
2 ts provencekrydder
2 stk gulrøtter
1 stk persillerot
2 bokser hakket tomat (ca 600 ml)
4 dl grønnsakskraft (vann med buljong)
Ristede kikerter:
1 boks kikerter (ca 230 gram)
1 ts paprikakrydder
1 ss olivenolje
salt + pepper
Topping:
2 stk kokte egg
2 ss cottage cheese
2 ss revet parmesan
2 ss ristede gresskarfrø og solsikkekjerner
Olivenolje
salt + pepper
krydderurter etter ønske
PRØV OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe
Fremgangsmåte
1. Start med å finhakke løk, ingefær, gulrot og persillerot. Rotgrønnsakene kan fint beholde skallet på.
2. Stek så grønnsaker i bunnen av en gryte i olje, eddik, søtning og krydder.
3. Tilsett hakkede tomater og grønnsakkraft og kok opp.
4. Ha kikerter med olje og krydder i en ildfast form, og rist under grillelement i ovnen på 230 grader i cirka 10 minutter.
5. Når suppen har kokt i ca 10 minutter og grønnsakene er myke, kan du kjøre suppen glatt med en stavmikser.
6. Server suppen i skåler. Topp med ristede frø og kikerter, rever parmesan, cottage cheese, egg og en klunk olivenolje. Smak til med salt og pepper, og gjerne et dryss ferske krydderurter, som for eksempel timian eller basilikum.
PRØV OGSÅ: Oransje kokossuppe
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.