Ovnsbakt omelett med røkelaks
Karbohydrater: 15 g per omelett
Hvorav fiber: 4 g
Skal du ha en sunn, mettende og god lunsj i en fei? Gå for en omelett – det er lett det!
Omelett er perfekt å lage i ovnen, da er du sikker på at du får den like godt gjennomstekt fra bunn til topp, og det er enda enklere å lage en tykk variant. Tilsett de grønnsakene du måtte ha, og server gjerne med en enkel salat.
PRØV OGSÅ: Et stekt egg er også middag!
Ingredienser
2 personer
4 egg
½ squash
1 stk rød paprika
1 ss stekeolje
1 ts provencekrydder
100 g røkelaks
1 dl melk etter ønsker
50 g revet ost
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Avokado og eggesalat
Fremgangsmåte
1. Finhakk paprika og squash og stek i olje og provencekrydder.
2. Pisk sammen egg, melk og revet ost.
3. Kle en liten ildfast form med bakepapir, og ha grønnsakene og biter av røkelaks (gjerne revet i mindre biter) i formen. Hell over eggemassen.
4. Bak i ovnen til omeletten er gyllen og gjennomstekt, ca 20 minutter.
5. Server din omelett med røkelaks sammen med salat eller annet tilbehør du ønsker.
PRØV OGSÅ: Lyst på en lunsj du blir mett av? Prøv en salat med egg & tunfiskrøre
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.