En klassisk Pad Thai er perfekt hverdagsmat
Karbohydrat per porsjon: ca 70 gram
Hvorav fiber: 12 gram
Enkel å lage og nydelige smaker – det er ikke uten grunn at pad thai er Thailands nasjonalrett.
Pad thai er typisk thailandsk «street food», men den har blitt minst like populær i vesten. Denne enkle nudelretten er perfekt rask og sunn hverdagsmat. Bruk gjerne det du har av grønnsaker.
Jeg har laget en vegetarisk variant av pad thai, men du kan gjerne tilsette litt stekt kylling om du ønsker det.
PRØV OGSÅ: Rød curry med scampi og grønnsaker
TIPS!
- Bruk fullkornsnudler eller sobanudler med bokhvete for et høyere fiberinnhold
- Tilsett for eksempel gjerne squash, vårløk og brokkoli
- Fersk koriander og chillisaus gjør seg godt som topping
PRØV OGSÅ: Spicy thaigryte med tomat og aubergine
Ingredienser
1 porsjon
2 stk gulrøtter
1 stk rød søtpaprika
en neve spinat
1 ss soyasaus
1 s rapsolje til steking
80 gram nudler
50 g edamamebønner
2 stk egg
Fremgangsmåte
1. Del gulrøtter og paprika i tynne staver. Stek på høy varme i rapsolje, eller annen olje etter ønske.
2. Rør inn soyasaus og spinat
3. Kok nudler etter anvisning på pakken. Tin edamamebønnene i kokevannet. Ha nudler og edamamebønner over i stekepannen
4. Kakk begge eggene i pannen og rør raskt rundt til eggene har satt seg
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt thaiform – middag som lager seg selv
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.