Yoghurt-vaniljesaus
Karbohydrater: ca 4 g per 100 (men kommer an på hvilken type gresk yoghurt du velger).
Yoghurt-vaniljesaus er en frisk, syrlig og sukkerfri variant. Den er veldig enkel og i tillegg kjempegod! Passer perfekt til rips!
Sommeren er på langt nær over, og hvem får ikke vann i munnen av denne yoghurt-vaniljesausen som er perfekt som sommerdessert. Putt litt friske bær oppi, og voila; du har tryllet frem en nydelig sommerdessert!
Dette trenger du:
1 dl fløte
½ vaniljestang (ev. litt vaniljepulver)
1-2 ss sukrinmelis
2 dl gresk yoghurt naturell
Slik gjør du:
Del vaniljestangen i to på tvers, pakk delen du ikke skal bruke i plast. Del så på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø sammen med 1 dl fløte i en gryte og kok opp.
Ta av platen og la det avkjøles litt, samtidig som fløten trekker smak fra vaniljestangen.
Bland sammen med sukrinmelis og gresk yoghurt.
Tips! Har du ikke gresk yoghurt kan du blande vanlig yoghurt naturell med litt kremost (naturell) eller philadelphia. Da får du den tykke konsistensen.
Et tips er at det er veldig godt med rips til yoghurt-vaniljesausen:o)
PRØV GJERNE: Smørstekte fersken med vanilje og kanel
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.