Smørstekte fersken med vanilje og kanel for deg med diabetes

Smørstekte fersken med vanilje og kanel for deg med diabetes

Nussara Guldberg
Blogger mest om mat, litt reise og om andre inspirasjoner. Ha et riktig og variert kosthold er viktig for å få hverdager til å fungere så bra som mulig, men det skal være enkelt, kjapt og sunt. Liker variere med fisk, kjøtt, skalldyr og vegetariske retter, og elsker å eksperimentere med f.eks. asiatiske eller andre eksotiske smaker.
Publisert første gang: 02.09.15 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat: 18 gram per 100 gram

Fersken er en søt og en saftig frukt med et rikt innehold av vitamin C og kostfiber (fra skallet). Dette er verdens enkleste dessert å lage samt at den er også tilfredsstillende på smak for deg med diabetes. Ferskener karamelliseres i ovnen med smør og litt brunt sukker på toppen, og med et lite hint av honning og vanilje, som gir en fantastisk aroma og smak. Server desserten enten med syrlig kefir, kesam, naturell yoghurt eller plantealternativer til yoghurt. Valget er mange og varier etter behag og smak!

Annonse

Ingredienser

Til ca. 4 personer

  • 8 stk fersken
  • 1 ss usaltet smør, evt. nøytral vegetabilsk olje
  • 1 ts kanelpulver
  • 1/2 ss stevia
  • 1/2 stk vaniljestang

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen på 210 grader.

Del fersken i to og fjern stenene. Legg de i en ildfastform sammen med smør og strø brunt sukker og kanel over. Stekes på midterste rad i ca. 10 minutter til de er noe møre og er gyllne. Skrap ut vaniljefrø og bland sammen med honning eller lønnesirup, og dryss over fersken rett etter at de er tatt ut fra ovnen.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: