Skvallerkålpesto
Karbohydrater: ca 1 g per 100 g pesto
Hørt om skvallerkålpesto? Det er godt det! Og beviset på at skvallerkål er så mye mer enn ugress i hagen!
Skvallerkål er næringsrikt og godt. Helt gratis er det også. Denne nydelige pestoen passer for eksempel på sommerens salater, som tilbehør til grillmaten eller som dip til rå grønnsaker.
Den er og nesten fri for karbohydrater.
PRØV GJERNE: Hjemmelaget pasta med skvallerkål
Dette trenger du:
1 l skvallerkål
2 dl olivenolje
20 g pistasjnøtter (eller pinjekjerner)
1 hvitløksfedd
3 dl parmesan
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Plukk skvallerkål og skyll bladene godt. De små, myke bladene er best. Kjør den i blender sammen med hvitløk, olje og pistasjnøtter.
2. Riv 3 dl parmesan og rør sammen med oljeblandingen (ikke i blenderen).
Og vipps! Deilig mat av ugresset i hagen!
Holder seg minst 4-5 dager i kjøleskapet.
Håper det frister!
PRØV GJERNE: Nydelig pistasjpesto
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.