Salat med eggerøre, fullkornsris & fetaost
Karbohydrat per porsjon: ca 37 gram. Hvorav fiber: ca 6 gram
Karbohydrat per 100 g: 26 gram
En smart, næringsrik, mettende og skikkelig smakfull salat med eggerøre. Perfekt som lunsjmat!
En god lunsj kan være så mye mer enn bare en tørr brødskive med brunost. Salat er alltid et sunt og godt lunsjvalg, og kan enkelt forberedes i matboksen når du skal på farten. Tilsetter du eggerøre, fullkornsris og fetaost i salaten vil den også bli næringsrik og mettende.
TIPS! Ønsker du en salat med mindre karbohydrater kan du fint droppe risen. Tilsett da gjerne litt mer frø for å gjøre salaten mer mettende. Eller du kan tilsette en halv avocado.
LES OGSÅ: Lunsjtips: Smart, rask og næringsrik fiskeburger
Ingredienser
Oppskrift beregnet til 1 porsjon
5 cm purreløk
2 stk egg
en neve parmesan
olje til steking
½ dl fullkornsris
½ stk hjertesalat (eller annen salat etter ønske)
½ liten paprika
5 cm agurk
3 stk cherritomater
50 g fetaost
1 ss solsikkefrø
olivenolje
pepper
LES OGSÅ: Gresk fetasalat med lune grønnsaker
Fremgangsmåte
1. Kok ris etter anvisning på pakken, eller bruk rester fra dagen før.
2. Stek purreløk i olje med litt pepper. Rør inn eggene og tilsett parmesan. Stek til ønsket konsistens på eggerøren.
3. Risk solsikkefrø i tørr stekepanne.
4. Fordel alle salatingrediensene i en bolle, topp med olivenolje og ristede frø.
LES OGSÅ: Ovnsbakt omelett med grønnsaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.