Grove pepperkaker med havre
Karbohydrater per 100 g: 35g Hvorav fiber: 5 g
Hvis du har planer om å spise en del pepperkaker i desember så bør du i hvert fall sørge for at pepperkakene er av en litt sunnere variant.
Jula nærmer seg, og med den kommer selvfølgelig alle de tradisjonelle søtsakene. Disse pepperkakene inneholder blant annet mandel- og havremel, og er derfor en grovere utgave enn den originale pepperkaken.
Sukkeret i denne julegodisen har jeg også byttet ut med kunstig søtning – men her kan du selv velge hva du vil gå for.
PS! De er også supergode med blåmuggost!
LES OGSÅ: Julemuffins med gresskar & krydder
Ingredienser
3 brett med pepperkakehjerter
150 g mandler
5 dl havregryn
ca 2 dl fint speltmel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellik
1 ts ingefær
1 krm pepper
1 dl søtning etter ønske, f.eks sukrin gold
50 g smør
1,5 dl usøtet eplemos
1 egg
LES OGSÅ: Julegodis: brente mandler
Fremgangsmåte
1. Mal mandler og havre til mel i en blender eller foodprosessor.
2. Vend sammen alle tørre ingredienser, bortsett fra speltmelet og søtningen, i en bolle.
3. Smelt smør og rør inn søtning (sukrin etc).
4. Bland sammen smeltet smør/søtning, egg og eplemos til en jevn masse.
5. Vend det våte inn i det tørre. Du har nå en relativt løs deig. Juster så konsistensen med speltmelet, til du får en fast deig som er enkel å kjevle ut.
6. Stikk ut pepperkaker i ønskede fasonger. Stek midt i ovnen ved 180 grader i 7-10 min. Følg med så de ikke brenner seg.
Pepperkakene holder seg godt i en tett boks i flere uker!
TIPS!
Server havrepepperkaker med ost, for eksempel blåmugg – det er en nydelig kombinasjon!
LES OGSÅ: Grov gulrotkake med bær og krem
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.