Ovnsbakt blokkoliomelett
Karbohydrater: 18 g per porsjon
Hvorav 4 g fiber
Å lage omelett i ovnen er et supert triks hvis du vil ha en tykk og mettende omelett. Bytt ut poteter med paprika og løk for en variant med færre karbohydrater.
Denne brokkoliomeletten holder seg fint i flere dager i kjøleskapet, og er derfor også topp å lage mye av, hvis du ønsker en enkel og næringsrik lunsj lett tilgjengelig på travle dager.
Her er det bare fantasien som setter grenser for innhold, varier gjerne med ulike grønnsaker og ost ut ifra hva du har tilgjengelig.
Server gjerne med en frisk, grønn salat og litt godt grovbrød.
TIPS!
Ønsker du en omelett med mindre karbohydrater kan du droppe potetene, og heller tilsette for eksempel løk og paprika.
Bytt gjerne ut revet hvitost med fetaost, cottage cheese eller annen ost etter ønske.
PRØV OGSÅ: Halloumibowl med grønnsaker og fullkornsris
Ingredienser
2 porsjoner
3 poteter
1/2 brokkoli
5 egg
0,5 dl melk
1 ss creme fraiche
60 g revet ost (jeg brukt Jarlsberg)
1 ts oregano
salt + pepper
olivenolje i formen
Fremgangsmåte
1. Del potetene i små biter og kok møre i lettsaltet vann, ca 10 minutter.
2. Del brokkolien i små buketter, og kok sammen med potetene det siste minuttet. Hell av vannet.
3. Visp sammen egg, melk, krydder, creme fraiche og revet ost.
4. Ringle litt olje i bunnen av en ildfast form, og ha i poteter og brokkoli. Hell over eggemassen og vend alt godt sammen.
5. Bak formen i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Omeletten skal være fast og litt gyllen.
PRØV OGSÅ: Grønn grateng med blomkål & kikerter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.