Kokosmakroner med sjokolade

Kokosmakroner med sjokolade

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 06.12.24
Karbohydrater per porsjon: 3,5 gram
Fiber per porsjon: 2,5 gram

Dette er en oppskrift på en klassisk julekake, men med et lavere sukkerinnhold og en deilig vri!

Sprø utenpå og myk inni – den beste kombinasjonen. Kokosmakroner er tradisjonrik julebakst som heldigvis er ganske lett å lage. Så hvorfor ikke prøve denne varianten i år?

Annonse

PRØV OGSÅ: Spiced Christmas pudding med søtpotet

Ingredienser

Til 12 store kokosmakroner trenger du:

50 gram 70 % sjokolade
30 gram Sukrinsirup
2 ss Sukrin gold, eller tilsvarende søtning
3 eggehviter
120 gram kokosmasse
1 klype flaksalt
1/3 ts xanthangummi

PRØV OGSÅ: Julegodis: brente mandler

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.
  2. Smelt sjokolade i vannbad og hell den deretter oppi en kjele.
  3. Ha resten av ingrediensene oppi kjelen og rør godt sammen før du skrur på varme.
  4. Varm blandingen på middels varme og under konstant røring i ca. 5 minutter.
  5. Form tolv topper på et bakepapirkledd stekebrett og stek makronene i ovnen i ca. 15 minutter.
  6. Avkjøl kokosmakronene før de serveres eller spises. Håper det smaker.

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: