Foto: Andrea Jensen Moth.
			
				Oppskrifter
			
		
		Kokosmakroner med sjokolade
Karbohydrater per porsjon: 3,5 gram
Fiber per porsjon: 2,5 gram
Dette er en oppskrift på en klassisk julekake, men med et lavere sukkerinnhold og en deilig vri!
Sprø utenpå og myk inni – den beste kombinasjonen. Kokosmakroner er tradisjonrik julebakst som heldigvis er ganske lett å lage. Så hvorfor ikke prøve denne varianten i år?
PRØV OGSÅ: Spiced Christmas pudding med søtpotet
Ingredienser
Til 12 store kokosmakroner trenger du:
50 gram 70 % sjokolade
30 gram Sukrinsirup
2 ss Sukrin gold, eller tilsvarende søtning
3 eggehviter
120 gram kokosmasse
1 klype flaksalt
1/3 ts xanthangummi
PRØV OGSÅ: Julegodis: brente mandler
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.
 - Smelt sjokolade i vannbad og hell den deretter oppi en kjele.
 - Ha resten av ingrediensene oppi kjelen og rør godt sammen før du skrur på varme.
 - Varm blandingen på middels varme og under konstant røring i ca. 5 minutter.
 - Form tolv topper på et bakepapirkledd stekebrett og stek makronene i ovnen i ca. 15 minutter.
 - Avkjøl kokosmakronene før de serveres eller spises. Håper det smaker.
 
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.


