Kanelcookies med havre og rosiner

Kanelcookies med havre og rosiner

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 11.05.24
Karbohydrater per cookie: 11,5 gram
Fiber per cookie: 4 gram

Disse kanelcookiesene inneholder mandelmel og fullkornsmel av havre, hvilket gjør dem mer fiberrike og mettende enn vanlige cookies. I tillegg er de laget med erstatninger for sukker.

Sprø utenpå og myke inni – akkurat slik de skal være! Har du laget kjeks med denne smakskombinasjonen før? En klassiker, som etter min mening er undervurdert, og som jeg synes kniver med sjokoladekjeks på lista over favorittsmaker.

Annonse

For å sørge for sprø kanter har jeg derfor droppet egget – da min erfaring er at egg gjør kjeks uten tilsatt sukker myke og kakelignende i konsistensen.

PRØV OGSÅ: Sprø browniecookies som er myke i midten

Ingredienser

Til 8 cookies trenger du:

80 gram smør, romtemperert
50 gram Sukrin gold el.
30 gram Sukrinsirup el.
50 gram mandelmel
30 gram havremel
50 gram havregryn, lettkokt
1 ts kanel
1/2 ts natron
1 klype salt
50 gram rosiner

PRØV OGSÅ: Mandlekjeks med havre og dadler

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Visp smør, Sukrinsirup og Sukrin Gold luftig.
  3. Tilsett de tørre ingrediensene, bortsett fra rosinene og miks til en jevn kjeksdeig.
  4. Ha så oppi rosinene og bland godt.
  5. Form til 8 små kuler på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 6-7 minutter. La cookiesene avkjøles noe før du serverer dem J

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: