Kanelcookies med havre og rosiner
Karbohydrater per cookie: 11,5 gram
Fiber per cookie: 4 gram
Disse kanelcookiesene inneholder mandelmel og fullkornsmel av havre, hvilket gjør dem mer fiberrike og mettende enn vanlige cookies. I tillegg er de laget med erstatninger for sukker.
Sprø utenpå og myke inni – akkurat slik de skal være! Har du laget kjeks med denne smakskombinasjonen før? En klassiker, som etter min mening er undervurdert, og som jeg synes kniver med sjokoladekjeks på lista over favorittsmaker.
For å sørge for sprø kanter har jeg derfor droppet egget – da min erfaring er at egg gjør kjeks uten tilsatt sukker myke og kakelignende i konsistensen.
PRØV OGSÅ: Sprø browniecookies som er myke i midten
Ingredienser
Til 8 cookies trenger du:
80 gram smør, romtemperert
50 gram Sukrin gold el.
30 gram Sukrinsirup el.
50 gram mandelmel
30 gram havremel
50 gram havregryn, lettkokt
1 ts kanel
1/2 ts natron
1 klype salt
50 gram rosiner
PRØV OGSÅ: Mandlekjeks med havre og dadler
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Visp smør, Sukrinsirup og Sukrin Gold luftig.
- Tilsett de tørre ingrediensene, bortsett fra rosinene og miks til en jevn kjeksdeig.
- Ha så oppi rosinene og bland godt.
- Form til 8 små kuler på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen i 6-7 minutter. La cookiesene avkjøles noe før du serverer dem J
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.