Sprø browniecookies som er myke i midten
Karbohydrater per cookie: 9 gram
Fiber per cookie: 7 gram
Sprø utenpå og myke i midten – denne oppskriften gir deg browniecookies med perfekt konsistens!
Man trenger kanskje ikke si så mye mer – jeg har i hvert fall ikke møtt noen som ikke liker sjokoladecookies. Disse er mørke, søte, sprø og seige, og det er akkurat slik jeg foretrekker dem! Cookiesene er laget med fullkornsmel og uten tilsatt sukker, for en mer blodsukkervennlig og fiberrik variant.
PRØV OGSÅ: Saftig eplekake med sprøtt smuldrelokk
Ingredienser
Til 10 store cookies trenger du:
100 gram smør, romtemperert
100 gram fibersirup, f.eks. Sukrinsirup gold
50 gram Sukrin gold, eller tilsvarende
100 gram havremel
40 gram bakekakao
En klype salt
½ ts natron
PRØV OGSÅ: Fudgy kikertbrownies
Fremgangsmåte
- Miks mykt smør, sirup og Sukrin til det er luftig. Tilsett de tørre ingrediensene og miks akkurat nok til at det er en jevnt blandet til en kjeksdeig.
- Sett deigen i kjøleskapet i minimum en time, for at smøret skal stivne igjen.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Form ti runde kuler av deigen og fordel utover et stekebrett med tilstrekkelig avstand mellom hver kule.
- Stek kjeksene i 7-8 min og la dem avkjøles helt (slik at de stivner) før du nyter dem – gjerne med et glass melk å dyppe dem i.
PRØV OGSÅ: Frisk sitronpudding servert i sitronskall
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.