Mandelkjeks med havre og dadler

Mandelkjeks med havre og dadler

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 04.04.24
Karbohydrater per kjeks: 17 g, hvorav 4 g fiber

Mandelkjeks med havre og dadler er saftige kjeks fulle av god næring, og både melkefrie og glutenfrie.

Du trenger en god food-prosesser eller blender for å mikse alt til mel. Kjeksene er både melkefrie og glutenfrie, og er derfor et fint alternativ dersom du trenger det.

Annonse

TIPS: Tilsett gjerne andre typer nøtter, frø og tørket frukt etter ønske.

PRØV OGSÅ: Havrekjeks med kanel og kardemomme

Ingredienser

Ca stk 16 kjeks

1 dl havregryn
½ dl mandler
½ dl kokosmasse (revet kokos)
1/2 ts salt
en klype ren vanilje
1 ts kanel
250 g dadler uten sten
2 ss kokosolje
1/2 dl finhakkede valnøtter

PRØV OGSÅ: Chiapudding med kirsebær og vanilje

Annonse

Fremgangsmåte

1. Ha havregryn, mandler, kokosmasse og krydder i en blender eller food-prosessor og kjør til mel.

2. Del dadlene i biter og ha sammen med mandel-havre-massen. Kjør det hele til dadlene er finmost og du har en jevn, klissete deig.

3. Vend inn kokosolje. Deigen skal nå være klissete og enkel å forme.

4. Ha deigen over i en bakebolle. Finhakk valnøtter og vend nøttene inn i daddel-mandel-massen.

5. Form små kuler litt større enn ping-pong baller og plasser på en bakeplate. Trykk kulene ned til du har kjeks som er ca 1 cm tykke.

6. Stek på 180 grader i 6-8 minutter. Pass på så kjeksen ikke svir seg, de er best når de er saftige og fortsatt ganske myke.

7. Oppbevar på tett boks i opptil et par uker.

PRØV OGSÅ: Sprø browniecookies som er myke i midten

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: