Havrekjeks med kanel og kardemomme

Havrekjeks med kanel og kardemomme

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 30.11.23
Karbohydrater per kjeks: 15 g

Disse havrekjeksene er topp til kaffekosen, og et mye bedre alternativ enn kjøpekjeks.

Denne oppskriften på havrekjeks er enkel, og kan slenges sammen raskt. Med krydder som kanel og kardemomme får de også et deilig hint av jul.

Annonse

PS! Disse kjeksene er også veldig gode med ost på!

PRØV OGSÅ: Bananbrød med valnøtter – saftig og fiberrikt

Ingredienser

Ca 18 kjeks

150 g havregryn
150 g fint mel (jeg brukte spelt)
1/3 ts salt
1 ts kanel
1 ts kardemomme
5 ss honning
1 dl melk
100 g smeltet smør

PRØV OGSÅ: Lettvindt mandel- og kokoskake med lime, uten tilsatt sukker

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene, og kna så deretter inn melk, smeltet smør og honning til du har en relativt fast røre.
  2. Kle en bakeplate med bakepapir og forvarm ovnen til 180 grader.
  3. Form kuler på størrelse med bordtennisballer og plasser ut på bakebrettet.
  4. Bruk baksiden av et glass dekket med bakepapir til å presse ut kjeksene til flate kjeks med diameter på 7-8 cm.
  5. Stek kjeksene midt i ovnen til de begynner å bli gyllende, ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

PRØV OGSÅ: Superenkle kjeks med sjokolade

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: