Høyt blodsukker gjør meg sint!

Høyt blodsukker gjør meg sint!

Marius Vassnes
Født i 2004, bor i Austevoll kommune utenfor Bergen, har en fysisk aktiv jobb. Fikk diabetes type 1 som 18-åring i august 2022. Begynte med insulinpumpe i januar 2023. Lidenskapelig opptatt av å spre kunnskap og redusere fordommer om diabetes, og har blant annet skrevet flere relevante artikler på Wikipedia.
Publisert første gang: 03.05.24

Du vet den følelsen når blodsukkeret stiger og du begynner å føle deg som Hulken på vei for å knuse en bygning? Du er ikke alene. Det er helt normalt å føle seg som en menneskelig dampveivals når blodsukkeret er på vei til månen. Før du bestemmer deg for å kaste insulinpumpen ut av vinduet, vil jeg drøfte noen bedre alternativer.

Selv hater jeg høyt blodsukker. Jeg vet ikke hvorfor, men det gjør meg irritert, urolig og av og til litt sint. Jeg lar det ikke gå utover andre, men inni meg koker det. Det fine med å bli irritert av høyt blodsukker, er at det er som et dårlig reality show. Det høye blodsukkeret er irriterende mens det varer, men det varer ofte ikke så lenge.

Annonse

Et greit langtidsblodsukker

En ting jeg har måttet lære meg selv, er at det egentlig ikke er så farlig å ha litt høyt blodsukker iblant. Normalt har jeg et greit blodsukker, og da spiller ikke en time eller to med blodsukker på 15 noen særlig stor rolle. Det viktigste er å oppnå et greit langtidsblodsukker, og det klarer veldig mange med dagens hjelpemidler.

En annen ting jeg har gjort, er å teste ut forskjellige tips mot høyt blodsukker og funnet en del ting som fungerer for meg. Det anbefaler jeg deg også å gjøre. Mange av disse tipsene finner du her på Lev med diabetes. Lykke til!

LES OGSÅ: Et triks for å bekjempe det høye blodsukkeret

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: