Fjern teip fra kroppen uten smerte

Fjern teip fra kroppen uten smerte

Marius Vassnes
Født i 2004, bor i Austevoll kommune utenfor Bergen, har en fysisk aktiv jobb. Fikk diabetes type 1 som 18-åring i august 2022. Begynte med insulinpumpe i januar 2023. Lidenskapelig opptatt av å spre kunnskap og redusere fordommer om diabetes, og har blant annet skrevet flere relevante artikler på Wikipedia.
Publisert første gang: 11.05.24

Selv om svingende blodsukker ofte ikke er så smertefullt, får uansett smertenervene kjørt seg hos oss med diabetes også. Fingerstikk, innskyting av sensor og den vonde følelsen av insulin som strømmer inn i kroppen er bare noe av det en person med diabetes skal gjennom, sannsynligvis resten av livet.

Selv om det ikke er spesielt smertefullt, er fingerstikk og å sette insulin med insulinpenn ubehagelig. Etter jeg fikk insulinpumpe, slipper jeg de førti-femti ukentlige stikkene med sprøyte. Sensoren som hører til er kalibreringsfri. Derfor trenger jeg nesten aldri å stikke meg i fingeren for å måle blodsukkeret heller.

Annonse

En ubehagelig rakker

Det sies at når en dør lukkes, åpnes en annen. Nå har jeg nemlig fått en ny ubehagelig rakker med i diabetes-behandlingen, nemlig teip. Og den er det mye av. Sensoren er festet med et tjukt lag teip, i tillegg er kanylen som leverer insulin teipet fast til kroppen. Sensoren skiftes ukentlig, kanylen hver tredje dag. Teipen må av.

Om du er som meg, synes du sannsynligvis ikke det er så gøy å dra av seg både hud og hår et par ganger i uka. Det er vondt, lager stygge merker og er helt unødvendig.

LES OGSÅ: En mage full av stikkskader

Teipfjerner på boks

En svart liten sprayboks ble løsningen på problemet mitt. I boksen er det et magisk heksebrygg som med en liten spray får teipen til å løsne fra huden uten smerte. Helt genialt! Det finnes flere varianter, ofte under navnet adhesive remover.

Det er nok styr, planlegging og smerte for personer med diabetes type 1. La oss gjøre det vi kan for å gjøre hverdagen vår litt bedre. Det er litt mindre smertefult, og tar litt bedre vare på huden.

Annonse

LES OGSÅ: Diabetesen får mindre fokus, men blir mer synlig på sommeren

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: