Bønne-gnocchi  – Superrask og næringsrik

Bønne-gnocchi  – Superrask og næringsrik

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 16.05.24
Karbohydrater: 35 g
Hvorav 19 g fiber

Denne retten består ikke av tradisjonell gnocchi, men av bønner – som er litt bedre for blodsukkeret og inneholder masse fiber og annen god næring.

Gnocchi er en deilig, italiensk rett basert på potet og mel, som for noen kanskje ikke er den snilleste med blodsukkeret. I denne retten har jeg byttet ut gnocchi med bønner, og det fungerer veldig godt. Det gir mer protein og fiber, og en rett som metter godt. Denne retten inneholder faktisk hele 19 gram fiber, hvilket bidrar til mye av dagens anbefalte inntak.

Annonse

PRØV OGSÅ: Grønn nachos med bakt potet og søtpotet

Ingredienser

1 porsjon

½ squash
100 g cherrytomater
en boks avrente, hvite store bønner (230 g)
en neve fersk spinat
1 ss olivenolje
salt + pepper
1 ss créme fraiche
1 ss revet parmesan
1 ts revet sitronskall (økologisk)

Fremgangsmåte

1. Del squash i tynne skiver og stek gyllent i litt olje. Tilsett hele cherrytomater og stek videre til tomatene blitt lett brune.

2. Skyll bønnen godt, og ha dem i pannen sammen med grønnsakene. La brønnene bli lett brunet, og vend så inn spinaten til den faller sammen.

Annonse

3. Rør inn chreme fraiche, og smak til med salt og pepper.

4. Topp med revet parmesan og sitron.

PRØV OGSÅ: Sprø kylling med soppsaus og søtpotetfries

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: