Chiapudding med kirsebær og vanilje
Karbohydrater per porsjon: 21 gram
Fiber per porsjon: 8 gram
Chiapudding med kirsebær er en genial frokost for mennesker med dårlig tid om morgenen!
Gjør klart én eller flere porsjoner kvelden i forveien, slik at frøene får svelle over natten, og nyt en næringsrik og smakfull frokost på farten. Jeg har brukt en sukkerfri vaniljeyoghurt og ikke tilsatt noe sukker, men om du ønsker chiapuddingen søtere kan du tilsette en type søtning du foretrekker.
Chiafrø inneholder en rekke nyttige næringsstoffer som omega-3, mye protein og flere mineraler, i tillegg til at de har et høyt innhold fiber.
PRØV OGSÅ: Chiapudding med peanøttsmør, mango og kokos
Ingredienser
Til 2 porsjoner trenger du:
2 dl melk (jeg brukte usøtet soyadrikk)
100 gram cottage cheese
150 gram sukkerfri vaniljeyoghurt
30 gram chiafrø
20 gram havregryn
½ dl vann
200 gram frosne kirsebær
Litt søtning etter ønske dersom du bruker usøtet yoghurt/melk
Fremgangsmåte
1. Visp sammen melk, yoghurt, cottage cheese, vann og eventuell søtning.
2. Tilsett chiafrø og havregryn og miks godt (pass på at ikke chiafrøene blir liggende i en klump – da blir det ikke veldig delikat å spise).
3. Bland til slutt inn halvparten av kirsebærene.
4. La chiapuddingen få svelle i kjøleskapet over natten.
5. Fordel puddingen i to porsjoner, topp med resten av kirsebærene (eller andre bær) og nyt!
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
PRØV OGSÅ: Bakt havregrøt med bringebær og mandelsmør
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.